A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Вирішення проблеми побутових відходів – пріоритет діяльності Отинійської селищної ради

Дата: 14.12.2021 15:44
Кількість переглядів: 441

Вирішення проблеми побутових відходів – пріоритет діяльності Отинійської селищної ради

Фото без опису

Отинійська селищна рада здійснює свою діяльність, спрямовану на збереження безпечного навколишнього середовища, захист життя і здоров’я населення від негативного впливу, зумовленого забрудненням довкілля відходами, та впровадження європейських цінностей і наближення до європейських стандартів життя та підвищення іміджу громади.

З метою вирішення проблемних питань у сфері поводження з побутовими відходами:

рішенням виконкому від 31.05.2021 № 89/2021 затверджено Перелік житлово-комунальних послуг, право на здійснення яких виборюється на конкурсних засадах;

рішенням Отинійської селищної ради від 13.08.2021 визначено організатора конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Отинійської селищної територіальної громади (виконавчий комітет Отинійської селищної ради) та створено конкурсну комісію по проведенню цього конкурсу. До складу комісії увійшли фахівці виконкому, старости старостинських округів, керівники підприємств, установ і організацій та депутати селищної ради за згодою (22 особи).

Конкурсною комісією проведено 2 конкурси 04.10.2021 та 08.11.2021 і визначено виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Отинійської селищної територіальної громади ТОВ «АВЕ Івано-Франківськ».

Конкурсна пропозиція ТОВ «АВЕ Івано-Франківськ» визначена найкращою, за результатом оцінки пропозицій учасників конкурсу, і відповідає кваліфікаційним вимогам щодо забезпечення надання послуг з вивезення побутових відходів відповідної кількості та якості. 

Фізичним та юридичним особам, розташованим на території смт Отинія терміново необхідно укласти (переукласти) договори на вивезення твердих побутових відходів з ТОВ «АВЕ Івано-Франківськ».

Для укладення договору потрібно звернутись:

до ТОВ «АВЕ Івано-Франківськ» (телефон: +38 (050) 37 98 818), щовівторка представник знаходиться в Отинійській селищній раді, 

або у відділ житлово-комунального господарства, інвестицій та соціально-економічного розвитку Отинійської селищної ради: щоденно з 08-00 до 17-00 (обід з 12-00 до 13-00), тел. 068-090-39-49.

Вивезення твердих побутових відходів ТОВ «АВЕ Івано-Франківськ» від приватних будинків (квартир) буде здійснюватись один раз на тиждень в смт Отинія та один раз на 2 тижні (з накопиченням) в селах Отинійської селищної територіальної громади; від бюджетних установ та інших споживачів – згідно з укладеними договорами.

Власникам будинків приватного сектору, бюджетним установам та підприємцям будуть надані контейнери місткістю 120 л, 240 л, 1100 л безкоштовно на термін дії договору –10 років.

Оплата буде здійснюватись щомісячно відповідно до об’єму сміттєвого бака:

120 л —115,39 грн в місяць,

240 л —230,78 грн в місяць,

1100 л —1065,17 грн в місяць.

Для квартир тариф складає: 45,62 грн з 1 особи.

Однак ОСББ чи управитель будинку може отримати від ТОВ «АВЕ Івано-Франківськ» безкоштовні контейнери та сплачувати за послуги з вивезення відходів згідно з об’ємами контейнерів, ціна за вивезення сміття у такому випадку може бути орієнтовно 10 грн в місяць з 1 особи.

Отинійским ККП послуги з вивезення твердих побутових відходів будуть надаватись мешканцям, установам, організаціям та підприємцям до повного укладення (переукладення) договорів з ТОВ «АВЕ Івано-Франківськ».

Зазначаємо, що Законом України «Про житлово-комунальні послуги» передбачається обов’язковість укладання договорів про надання житлово-комунальних послуг, у тому числі і договору на вивезення побутових відходів. Відсутність договорів на вивезення побутових відходів є порушенням Правил благоустрою населених пунктів Отинійської селищної територіальної громади, затверджених рішенням Отинійської селищної ради від 05.11.2021 № 466-14/2021.

Правила є обов’язковими для виконання всіма органами державної влади, комунальними підприємствами, об'єднаннями громадян, юридичними (усіх форм власності) та фізичними особами, які перебувають на території громади.

За невиконання або неналежне виконання вимог Правил винні особи несуть відповідальність передбачену статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме: накладення штрафу: на громадян – від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн), на суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора