A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

До уваги жителів Отинійської селищної територіальної громади та підприємств, установ і організацій!

Дата: 25.11.2021 10:45
Кількість переглядів: 433

До уваги жителів Отинійської селищної територіальної громади та підприємств, установ і організацій! 

                                          Фото без опису

Самовільне видалення дерев, розташованих на землях, які перебувають у комунальній власності, відповідно до статті 153 Адміністративного кодексу України, є адміністративним правопорушенням, яке карається накладенням штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб або фізичних осіб-підприємців – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Окрім штрафу з порушника стягується відшкодування збитків залежно від діаметру пенька кожного незаконно зрізаного дерева.

Процедура видалення зелених насаджень на території населених пунктів регулюється Порядком видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року № 1045 (із змінами).

Відповідно до пункту 3 цього Порядку видалення зелених насаджень на території населеного пункту здійснюється за рішенням виконавчого органу сільської, селищної, міської ради.

Розпорядженням селищного голови від 08.04.2021 № 91-О «Про затвердження складу постійно діючої комісії з обстеження зелених насаджень» затверджено Порядок видалення зелених насаджень на території Отинійської територіальної громади, створено постійно діючу комісію з обстеження зелених насаджень та затверджено Положення про комісію.

У разі необхідності обстеження зелених насаджень, розташованих на комунальній території, з метою їх обрізування чи видалення необхідно звертатись до селищної ради з заявою.

Протягом двох днів, після надходження заяви, відділ житлово-комунального господарства, інвестицій та соціально-економічного розвитку Отинійської селищної ради надсилає запит до Державної екологічної інспекції Карпатського округу щодо можливості участі їх представника у роботі комісії.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу та заінтересовані організації надсилають повідомлення про включення своїх представників до складу комісії.

Після отримання вищезазначених повідомлень, комісія, з виїздом на місце, здійснює обстеження дерев, що підлягають видаленню, визначає їх стан і відновну вартість та складає акт обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, за формою, затвердженою Мінрегіоном.

Сплата відновної вартості зелених насаджень не здійснюється у разі:

реконструкції або капітального ремонту об’єкта благоустрою загального користування (парки, сквери, бульвари, зелені насадження вздовж вулиць та  доріг тощо);

знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більш      5 сантиметрів;

ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту;

відновлення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами;

проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, на трансформаторній підстанції і розподільному пункті системи енергопостачання, мережі водотеплопостачання та водовідведення, телекомунікацій і кабельній електромережі;

досягнення деревом вікової межі;

провадження господарської діяльності на території розсадників з вирощування декоративних дерев та кущів;

ліквідація наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації.

Видалення зелених насаджень на території меморіального комплексу та кладовищ здійснюється за рішенням балансоутримувача без сплати їх відновної вартості.

Видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності, та на присадибній ділянці здійснюється за рішенням власника.

Відновна вартість зелених насаджень, розташованих на земельній ділянці, відведеній у встановленому порядку фізичній або юридичній особі, сплачується під час передачі такої ділянки у власність відповідної особи.

У випадках, коли земельну ділянку передано у власність фізичній чи юридичній особі без сплати відновної вартості зелених насаджень (зокрема до набуття чинності цього порядку), відновна вартість зелених насаджень, що підлягають видаленню, сплачується відповідно до цього порядку (крім випадків видалення зелених насаджень на присадибних ділянках).

Видалення аварійних, сухостійних та фаутних дерев на об’єкті благоустрою загального користування (парки, сквери, бульвари зелені насадження вздовж вулиць та доріг тощо) здійснює балансоутримувач (або фізична чи юридична особа, на яку покладається благоустрій даної території) на підставі акта обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню.

Просимо жителів Отинійської селищної територіальної громади в питаннях зрізання зелених насаджень дотримуватися, визначеного законом порядку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора