A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Про збереження та відтворення лісів

Дата: 25.11.2021 10:26
Кількість переглядів: 230

Про збереження та відтворення лісів

                                                    Фото без опису

Указом Президента України від 7 червня 2021 року № 228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» започатковано з 2021 року реалізацію екологічної ініціативи «Масштабне залісення України».

«Масштабне заліснення України»екологічний захід направлений на збереження лісових ресурсів, створення сприятливих умов для ведення лісового господарства на засадах сталого розвитку з урахуванням природних та економічних умов, розв’язання проблемних питань лісовпорядкування, охорони, захисту, використання та відтворення лісів, забезпечення прав громадян на безпечне довкілля.

 

Відповідно до Указу, передбачено ужити заходів щодо реформування лісового господарства, у тому числі удосконалення системи управління державними лісогосподарськими підприємствами, ідентифікації самозаліснених та придатних для створення лісів земельних ділянок державної і комунальної форм власності, реєстрації земельних ділянок вкритих лісовою рослинністю, сприяння реалізації ініціатив громадських об’єднань щодо участі в заходах з охорони, захисту, відтворення лісів, залучення до таких заходів населення, насамперед молоді.

 

У рамках заходів передбачені масштабні трансформації, які вже розпочалися в лісовій галузі.

 

Впродовж 2021 року на території Отинійської селищної територіальної громади висаджено 4023 дерев та 385 кущів загальною площею орієнтовно 5 га.

 

27.11.2021 планується заліснення території в с. Скопівка загальною площею 1 га. Планується висадити 1,5 тис. дубів та 1.5 тис. ялиці.

 

Просимо усіх бажаючих приєднатися до вищезазначеної акції.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора