A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

До уваги мешканців та суб’єктів підприємницької діяльності!

Дата: 17.11.2021 15:15
Кількість переглядів: 375

До уваги мешканців та суб’єктів підприємницької діяльності!

                                                         Фото без опису

Рішенням виконавчого комітету Отинійської селищної ради від 15 листопада 2021 року № 172/2021 визначено виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Отинійської селищної територіальної громади – ТОВ «АВЕ Івано-Франківськ» (код ЄДРПОУ 35889312).

Законом України «Про житлово-комунальні послуги» передбачається обов’язковість укладання договорів про надання житлово-комунальних послуг, у тому числі і договору на вивезення побутових відходів.

Частиною другою статті 35 Закону України «Про відходи» передбачається, що власники або наймачі, користувачі джерел утворення побутових відходів (житлових будинків, підприємств, установ, організацій, інших об’єктів) укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, та здійснюють оплату таких послуг.

Згідно з статтею 15 Закону України «Про відходи», громадяни України, іноземці та особи без громадянства зобов'язані дотримуватися вимог нормативно-правових актів у сфері поводження з відходами і вносити в установленому порядку плату за послуги з поводження з побутовими відходами.

Відповідно до статті 17 Закону України «Про відходи», суб'єкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами зобов'язані не допускати зберігання та видалення відходів у несанкціонованих місцях і укладати договори з юридичною особою, яка в установленому порядку визначена виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на певній території, на якій знаходиться об'єкт утворення відходів.

Відсутність договорів про надання послуг з поводження з побутовими відходами є порушенням Правил благоустрою населених пунктів Отинійської селищної територіальної громади, затверджених рішенням XIV сесії Отинійської селищної ради VIII демократичного скликання від 05.11.2021 № 467-14/2021 (https://rada.info/upload/users_files/04356705/655b39f8b1be2424a31274aabbb0d14a.pdf).

За невиконання або неналежне виконання вимог Правил винні особи несуть відповідальність передбачену статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, Законом України «Про благоустрій населених пунктів», іншими нормативно-правовими актами, рішеннями Отинійської селищної ради та виконавчого комітету Отинійської селищної ради.

Порушення правил благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу: на громадян – від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн), на суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора