A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

До Дня працівників освіти

Дата: 01.10.2021 15:26
Кількість переглядів: 387

До Дня працівників освіти

 

                                               Фото без опису

 

Традиційно в нашій країні у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Праця вчителя, вихователя, викладача відіграє важливу роль як у розвитку суспільства, так і в житті кожної людини зокрема.

Головне управління статистики інформує. У сфері освіти Івано-Франківщини працює понад чверть (27,6%) середньооблікової кількості штатних працівників економіки області. За вісім місяців поточного року середньооблікова кількість штатних працівників освіти склала 50,6 тис. осіб, середньомісячна заробітна плата яких становила 11033 грн (в Україні  11409 грн). У порівнянні з відповідним періодом 2020 року середньомісячна номінальна заробітна плата одного штатного працівника сфери освіти збільшилася на 27,1% і               у 1,8 раза перевищила рівень мінімальної заробітної плати (6000 грн).

Процес навчання молодого покоління у 664 закладах загальної середньої освіти Івано-Франківщини забезпечують майже 21,7 тис. учителів (включаючи сумісників), з них 60,8% учителів здійснюють освітньо-виховну роботу у закладах сільської місцевості. Важливою умовою якісного навчання школярів є професійний рівень викладацького складу: 95,2% педагогічних працівників мають повну вищу освіту, 2% – освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра, решта – молодшого спеціаліста або середню загальну освіту. В середньому на кожного вчителя у денних закладах загальної середньої освіти області припадає 7 учнів (в Україні 10),  зокрема  у  міській  місцевості  10,  у сільській – 6.

Виховання та навчання 33,9 тис. дошкільнят в області забезпечують 4,5 тис. вихователів та їх асистентів, психологів, методистів та соціальних педагогів. Із загальної кількості педагогічних працівників закладів дошкільної освіти 97% становлять жінки, 37,2%  особи віком до 35 років, 8,4% – 60 років і більше. У розрахунку на одного педагогічного працівника у цих закладах припадає 8 дітей, що відповідає середньому показнику по Україні в цілому. 

Навчальний процес для 8,8 тис. учнів та слухачів 20 закладів професійної  (професійно-технічної освіти)  області  здійснюють  майже 1,4 тис. педагогічних працівників. 

На початок 2020/21 навчального року у закладах фахової передвищої та вищої освіти Івано-Франківщини працювали 3,6 тис. науково-педагогічних працівників, з них 1,8 тис. кандидатів та 0,5 тис. докторів наук, 0,4 тис. викладачів з науковим ступенем професора, 1,3 тис. доцентів та 2 тис. педагогічних працівників.

Довідково: відзначення Дня працівників освіти встановлено Указом Президента України від 11 вересня 1994 року № 513/94.

Головне управління статистики вітає усіх освітян з професійним світом!

Фото без опису

 

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2021


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора