A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Українців запрошують на найбільшу екологічну акцію року.

Дата: 17.09.2021 14:34
Кількість переглядів: 427

Українців запрошують на найбільшу екологічну акцію року

                                 

18 вересня 2021 року Україна  разом з мільйонами активістів 180 країн світу вийде на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day». Українці із міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

Громадян закликають долучитися 18 вересня о 10:00 до Всесвітнього дня прибирання/

Подію відвідають представники міністерств, відомств, лідери думок, зірки, медіа та пересічні громадяни.

В населених пунктах або районах де погодні умови стануть на заваді (уразі зливи, буревію) акцію буде перенесено на суботу 25 вересня 2021 року о 10:00, про це буде повідомлено в новинах на офіційному сайті.

Організатори закликають брати з собою засоби індивідуального захисту, рукавички, великі пакети для сміття, запрошувати родину та друзів. Формати прибирань будуть різні: 

  • Колективні прибирання з сім’єю, друзями чи колегами на одній із локацій. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – достатньо велика для дотримання соціальної дистанції.

  • Індивідуальні прибирання вибраної вами забрудненої зони.

  • Цифрове очищення. Нову форму прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.

  • Картографування. Встановлюйте безкоштовний мобільний додаток «EcoHike» та відмічайте забруднені й очищенні території.

 

Одразу після акції, координаторів та організаторів локацій просять занести свої результати до національної звітної онлайн форми за посиланням: https://forms.gle/C6ybxoMRsRogAvFd8.

Після прибирання важливо донести зібране до найближчого сміттєвого бака. За можливості, відсортувати й здати в найближчий пункт прийому вторинної сировини. Робіть фото, сторіси на локаціях до і після прибирання, відмічайте організаторів у соціальних мережах #побачивприбери #letsdoitukraine #worldcleanupday, щоб бути прикладом для

Нагадаємо, що серед закладів освіти та позашкільної освіти проводяться змагання, переможці отримають для всої навчальних закладів подарунки та подяки більше деталей за посиланням letsdoitukraine.org/2021/09/world-cleanup-day-competition 

Організатор Всесвітнього дня в Україні – Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України,  Міністерства освіти і науки України, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства соціальної політики України, Українським державним центром позашкільної освіти, Національним еколого-натуралістичний центром, Всеукраїнським молодіжним центром, Обласних державних адміністрацій, Київської міської державної адміністрації,  органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Спільно з Міжнародним рухом School Recycling World, Всеукраїнським молодіжним центром, Національною молодіжною радою України, Всеукраїнською асоціацією громад, громадськими організаціями, молодіжними рухами. Партнери акції: компанія PepsiCo в Україна, корпорація «Біосфера», логістичний партнер компанія «Нова пошта» та інші корпоративно соціально відповідальні бізнеси.

Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» проходить щороку в третю суботу вересня одночасно в 180 країнах та об’єднує понад 50 млн учасників. Під час першого Всесвітнього дня прибирання в Україні активною учасницею стала Президентка Естонії. У 2017 році «Let’s do it Ukraine» об’єднали понад 1 100 000 учасників.  Минулого року 140 тис. учасників очистили понад 2138 локацій у 24 областях та 243 населених пунктах. Спільними зусиллями зібрано 764 тонни сміття. 

Зробимо Україну чистою разом!

Акредитація для медіа за телефоном 097 92 89 870 – Анна, менеджер зовнішніх комунікацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора