A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Нафтогазопромисловий комплекс Прикарпаття

Дата: 10.09.2021 11:39
Кількість переглядів: 438

Нафтогазопромисловий комплекс Прикарпаття

 

Головне управління статистики інформує. Нафтогазова промисловість є енергетичною основою для сталого економічного та соціального розвитку області.

До складу нафтогазопромислового комплексу області входять підприємства з добування сирої нафти та природного газу, з надання допоміжних послуг у сфері добування сирої нафти та природного газу, з виробництва продуктів нафтоперероблення та газу, розподілення газоподібного палива через місцеві (локальні) трубопроводи, якими у 2020 році забезпечено понад 12% загального обсягу реалізації промисловості області. Їх частка у загальних обсягах видобутку в Україні нафти сирої становить 22,1%, газу нафтового попутного, одержаного з нафтових родовищ– 41,3%.

За 2020 рік в області видобуто 369,9 тис.т нафти сирої і 467,6 млн.м3 газу природного скрапленого або в газоподібному стані, що перевищило рівень попереднього року на 0,3% та на 3,3% відповідно. За підсумками січня–липня 2021р. видобуток газу природного становив 148,7 млн.м3, що на 1,3% більше відповідного періоду минулого року. Водночас спостерігалося зменшення видобутку нафти сирої, газу нафтового попутного, одержаного з нафтових родовищ, виробництва пропану і бутану скрапленого (на 0,5–8,3%).

Провідними підприємствами нафтової, газової та нафтопереробної промисловості регіону виступають нафтогазовидобувні управління «Долинанафтогаз» та «Надвірнанафтогаз», Долинський газопереробний завод публічного акціонерного товариства «Укрнафта», виробничий підрозділ «Гуцулівське газове родовище» товариства з обмеженою відповідальністю «Надрагаз», Львівське відділення з видобутку нафти, газу ГПУ «Львівгазвидобування», Надвірнянська філія спільного українсько-американського підприємства «Укркарпатойл ЛТД», товариство з обмеженою відповідальністю «Макком-груп», публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Івано-Франківськгаз».

На підприємствах нафтогазопромислового комплексу зайнято 5,7 тис. осіб, що становить 13% кількості працюючих у промисловості області, у їх розвиток  у 2020 році було інвестовано 172,7 млн.грн або 7,9% загального обсягу інвестицій у промисловість, у І півріччі п.р. – 60,5 млн.грн (3,5%).

 

Довідково: згідно з Указом президента України від 12 серпня 1993р. щорічно у другу неділю вересня відзначається День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора