A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

ОГОЛОШЕННЯ

Дата: 03.06.2021 09:22
Кількість переглядів: 282

Мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова

 

В рамках виконання затвердженого розпорядженням КМУ від 16.12.2020   585-р  плану заходів з реалізації першого етапу (до 2022 року) Стратегії популяризації української мови (до 2030 року) «Сильна мова  успішна держава»,  Держпродспоживслужба забезпечить інформування надавачів та споживачів послуг щодо нормативного врегулювання питання використання державної мови у відповідних сферах суспільного життя.

Відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної від 25.04.2019 № 2704-VIII: Єдиною державною (офіційною) мовою в Україні є українська мова. Кожний громадянин України зобовязаний володіти державою мовою. Дія Закону не поширюється на сферу приватного спілкування та здійснення релігійних обрядів. Будь-яке спотворення, перекручування, чи висміювання державної мови карається законом.

Мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова.

Підприємства, установи та організації всіх форм власності, фізичні особи - підприємці, інші суб’єкти господарювання, що обслуговують споживачів, здійснюють обслуговування та надають інформацію про товари (послуги), у тому числі через інтернет-магазини та інтернет-каталоги, державною мовою. Інформація державною мовою може дублюватися іншими мовами.

На прохання клієнта його персональне обслуговування може здійснюватися також іншою мовою, прийнятною для сторін.

Суб’єкт електронної комерції, зареєстрований в Україні, під час своєї діяльності та в разі поширення комерційного електронного повідомлення зобов’язаний забезпечити надання всієї інформації, визначеної Законом України "Про електронну комерцію", в тому числі щодо предмета електронного договору, державною мовою.

Інформація про товари та послуги на території України надається державною мовою, з урахуванням особливостей, визначених законодавством у сфері охорони здоровя.

Виробники (виконавці, продавці) в Україні всіх форм власності надають споживачам інформацію про вироби (товари), роботи чи послуги державною мовою. Така інформація може дублюватися будь-якою іншою мовою.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора