A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ

Дата: 21.05.2021 14:04
Кількість переглядів: 720

Обірвалось життя молодих, повних сил,
                                                        Полягли до могил, замість того, щоб жити»,
                                                        Полягли у бою за Вкраїну свою,
                                                        Це найбільша честь на землі…

         23 травня в Україні відзначають День Героїв, свято на честь українських вояків – борців за волю України нашої минувшини – лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, українських січових стрільців та вояків УПА, діячів ОУН  і на жаль, Героїв нашого сьогодення – Героїв Небесної Сотні і Героїв АТО. Історія утвердження нашої Незалежності і збереження земель українських продовжується і новітні Герої залишають в історії України чини слави і подвигів.

      Шість років тому, 14 квітня 2014 року, виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов оголосив початок Антитерористичної операції на Донбасі із залученням Збройних сил України. Таке рішення було ухвалено після захоплення сепаратистами під керівництвом офіцерів спецслужб Російської федерації українських міст Слов'янськ, Краматорськ і Дружківка. Невдовзі АТО переросло в гарячу війну, яку в Україні називають неоголошеною, гібридною, у Росії – громадянською, а міжнародні експерти надають перевагу терміну «військовий конфлікт».  

    Не стали осторонь заклику на захист рідної землі і жителі Отинійщини, які в рядах добровольців, мобілізованих і військовослужбовців національної гвардії з честю виконали свій обов’язок.        

        Травень 2014 року – трагічна сторінка в житті багатьох родин в хату яких прийшло велике горе.  Після вильоту з гори Карачун поблизу міста Слов’янська у Донецькій області гелікоптер Мі-8, в якому перебували військові, збили підтримувані Росією бойовики. Серед загиблих наші краяни Василь Семанюк з Нижньої Велесниці, Віктор Яков’як з Голоскова, Володимир Лисенчук з Лісного Хлібичина, Петро Остап’юк з Торговиці.

  29 серпня 2014 р. під час виходу з Іловайського котла так званим "Зеленим коридором" на дорозі поміж с. Новокатеринівка та х. Горбатенко загинів Роман Грицик з Отинії. 25 травня цього року Роману виповнилося б 35 років, для всіх він назавжди залишиться 28 річним.

  28 травня 2015 р. був важко поранений Василь Кіндрацький, уродженець Струпкова, у результаті прямого влучення танкового снаряду під час обстрілу російськими бойовиками позиції «Шахта» поблизу села Водяне Ясинуватського району під Донецьком. Сорок хвилин медики намагалися врятувати життя Василя, але він помер. Напередодні загибелі Василь  встановив прапор ОУН на найвищій точці на шахті у Водяному, з якої було видно Донецьк і яка постійно перебувала під обстрілами.

 

   3 грудня 2017 р. був важко поранений кулею ворожого снайпера в голову на позиції поблизу с. Новозванівка Попаснянського району, Луганської області Іван Дубей з Ворони. Доставлений до обласної клінічної лікарні ім. Мечнікова в             м. Дніпро, де після кількаденного перебування у стані коми помер.

    Повернувшись у мирне життя, через поранення, важкі недуги померли  учасники бойових дій  Ярослав Приймак з Угорник та Микола Ковальський            з Ворони.

Герої не вмирають! Вони житимуть вічно у наших серцях і пам’яті. Їхні імена золотими літерами вже вписані в новітню історію України. 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора