A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Уряд затвердив новий Порядок одержання Посвідчення про право роботи з пестицидами

Дата: 24.05.2023 16:41
Кількість переглядів: 23

Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує суб’єктів господарювання про те, що Кабінет Міністрів України Постановою від 09.05.2023 р. № 458 затвердив новий Порядок одержання Посвідчення про право роботи з пестицидами.

Документ вступає в дію з 28 червня 2023 року.

Згідно даного Порядку, працівники підприємств, організацій, установ, фізичні особи-підприємці, діяльність, яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами, повинні пройти спеціальну підготовку з питань безпечного проведення робіт з пестицидами та отримати Свідоцтво про проходження навчання  та за результатами складання тестів (екзамену) отримати  Посвідчення про право роботи з пестицидами.

Якщо особою надано менше 70 відсотків правильних відповідей, можна пройти повторне тестування не раніше, ніж через п’ять робочих днів. У разі коли повторне тестування не було успішно пройдено, особа проходить повторне навчання з питань безпечного поводження з пестицидами відповідно до цього Порядку.

Для отримання вище зазначених документів необхідно звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області із зверненням (заявою) згідно форми, що визначена Постановою КМУ від 09.05.2023 р. № 458.

Додатково інформуємо, що згідно наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 25.02.2021 р. № 395 «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 р. № 96» встановлено  розмір  плати за проведення навчання працівників, які безпосередньо виконують роботи пов’язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами.  

Звертаємо увагу керівників сільськогосподарських, фермерських господарств, фізичних осіб-підприємців: КМУ постановою від 16.03.2022 р. № 297 установив, що строк дії допусків (посвідчень) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, виданих відповідно до ЗУ «Про пестициди і агрохімікати»  та Порядку одержання допуску (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, затвердженого Постановою КМУ від 18.09.1995 р. № 746, та дійсних станом на 1 січня 2022 р., продовжується на період дії воєнного стану в Україні та на 90 днів, наступних за днем його припинення або скасування.

Тож, тим суб’єктам господарювання, які не мають дозвільних документів, дійсних  станом на 1 січня 2022 р., в терміновому порядку необхідно їх отримати.

За консультаціями звертайтесь до управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області: вул. Шевченка, 1 с.Підлужжя, Івано-Франківський район, контактний тел. 0342-787667,  електронна адреса fitobezpeka.if@vetif.gov.ua)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора