A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

До уваги жителів Отинійської селищної територіальної громади.

Дата: 16.02.2022 11:12
Кількість переглядів: 182

Фото без опису

До уваги жителів Отинійської селищної територіальної громади

та підприємств, установ і організацій!

 

Самовільне видалення (обрізування) дерев (без відповідних документів), розташованих на землях, які перебувають у комунальній власності, відповідно до статті 153 Адміністративного кодексу України, є адміністративним правопорушенням, яке карається накладенням штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб або фізичних осіб-підприємців – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Окрім штрафу з порушника стягується відшкодування збитків залежно від діаметру пенька кожного незаконно зрізаного дерева.

Процедура видалення зелених насаджень на території населених пунктів регулюється Порядком видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року № 1045 (із змінами).

Відповідно до пункту 3 цього Порядку видалення зелених насаджень на території населеного пункту здійснюється за рішенням виконавчого органу сільської, селищної, міської ради. Згідно з пунктом 10 Порядку, видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності та на присадибній ділянці, здійснюється за рішенням власника чи користувача земельної ділянки без сплати їх відновної вартості.

Згідно з розпорядженням селищного голови від 08.04.2021 № 91-О «Про затвердження складу постійно діючої комісії з обстеження зелених насаджень» затверджено Порядок видалення зелених насаджень на території Отинійської територіальної громади, створено постійно діючу комісію з обстеження зелених насаджень та затверджено Положення про комісію.

Просимо жителів Отинійської селищної територіальної громади в питаннях зрізання зелених насаджень дотримуватися, визначеного законом порядку.

У разі необхідності обстеження зелених насаджень з метою їх обрізування чи видалення, розташованих на комунальній території, необхідно звертатись до селищної ради з заявою.

Бланк заяви

 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора