A A A K K K
для людей із порушенням зору
Отинійська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 26.11.2021 13:10
Кількість переглядів: 300

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

              Фото без опису

У період з 25 листопада - Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок до 10 грудня – Міжнародного дня захисту прав людини триватиме щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», метою якої є привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства сім’ї, протидії торгівлі людьми і жорстокого поводження з дітьми та забезпечення рівних прав жінок та чоловіків. Україна приєдналась до акції «16 днів проти насильства» у 2001 році.

Щороку тисячі громад та сотні організацій, як громадських, так і державних з більш ніж 100 країн світу долучаються до акції задля збільшення розуміння та обізнаності людей щодо усіх форм насильства.

«Що відбувається сьогодні…»

Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Ми вже звикли сприймати насильство, як щось неминуче. Але ж прояви насильства порушують права людини, принципи вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч з нами, чи у нас в домі, в школі, на вулиці, ми можемо зупинити його. Іноді ми не усвідомлюємо, що втягнуті в коло насильства, бо можемо не знати, що певні насильницькі акти щодо нас порушують наші права, честь та гідність, не знаємо своїх прав, як захистити себе.

А що робити, коли насилля трапилось?

НЕ МОВЧАТИ.

Немає виправдання бездушності, цинізму, агресивності, фантастичній жорстокості. І щоб не потонути в хвилях негативних емоцій гніву, незадоволеності життям, які накладаються на не зовсім здоровий соціальний фон, ми маємо пам’ятати: «Бережіть в собі людське, поважайте в собі людину».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора